Začínate s cvičením vo fitness centre? Na toto nezabúdajte!

Snívate už dlhšiu dobu o svojom vysnívanom vyšportovanom tele a konečne ste sa odhodlali robiť niečo so svojím zdravím? Výborne! To je prvý krok k úspechu. Ak ste sa rozhodli cvičiť priamo vo fitness centre, máme pre vás niekoľko odporúčaní, na ktoré by ste mali myslieť ako začiatočník. 

V prvom rade by ste to vo fitness centre nemali preháňať. Mohlo by vás to po chvíli odradiť. Ak idete cvičiť po dlhšom čase, určite necvičte s príliš ťažkými váhami, mohli by ste si spôsobiť poranenie. Radšej začnite zľahka, s nízkymi váhami, prípadne uprednostnite cviky s vlastnou váhou, ktoré sú pre začiatok úplne ideálne. 

Záleží aj na strave

Nie je to všetko len o cvičení. Ak chcete vidieť na sebe výsledky, musíte myslieť na celkový zdravotný štýl. Ten zahŕňa aj stravu. Zamerajte sa na jedlá, ktoré obsahujú dostatok vitamínov a minerálov. Pred tréningom by ste si mali len niečo malé prejesť. Ideálny je banán alebo cereálna tyčinka. 

Začínate s cvičením vo fitness centre Na toto nezabúdajtea

Po tréningu si doprajte jedlo bohaté na bielkoviny, ktoré podporuje regeneráciu svalov. Nezabúdajte celý čas piť dostatok vody, aby nedošlo k dehydratácii a vyčerpaniu. Samozrejme, piť je potrebné viac počas celého dňa, nielen počas tréningu. 

Zvážte fitness trénera

Možno sa vám to bude zdať spočiatku finančne náročné, avšak investícia fitness trénera sa vám vráti niekoľkokrát násobne. Budete vedieť, ako cvičiť jednotlivé cviky, čo presne cvičiť a v akých opakovaniach či sériách. Okrem iného, s fitness trénerom sa budete vo fitness centre cítiť viac sebavedomo. 

Nebudete sa trápiť nad tým, na čo a ako sa dané stroje používajú. Fitness tréner vám to všetko ukáže, a tiež vám nastaví aj personalizovaný tréningový plán, podľa ktorého môžete cvičiť aj niekoľko týždňov. To, akú dlhú dobu sa rozhodnete mať fitness trénera závisí len na vás, vašich preferenciách a cieľoch. Určite je to však aspoň vo vašich začiatkoch odporúčané. Vyhnete sa tak nesprávnemu cvičeniu a vzniku možných zranení. 

Nezabúdajte na hydratáciu

Počas celého tréningu by ste mali piť dostatok vody. Pri náročnejšom športovom výkone sa však odporúča piť iontový nápoj, ktorý je vhodný na podporu optimálnej hydratácie, doplnenie vitamínov, minerálnych látok či aminokyselín. V našej ponuke nájdete hypotonický športový nápoj, ktorý navyše obsahuje aj horčík. Ten prispieva k zníženiu únavy a vyčerpania. Okrem iného, má pomarančovú chuť, ktorá je veľmi lahodná a osviežujúca, vďaka čomu si tento nápoj zamilujete už po prvom dúšku. 

 

 

Vždy počúvajte svoje telo

Ak chcete na sebe vidieť výsledky, určite na seba netlačte. Počúvajte svoje telo. Ak sa niekedy necítite dobre, určite to nemusíte preháňať tréningom vo fitness centre, mohlo by sa vám len pohoršiť. Disciplínu určite mať treba, no ak sa necítite fyzicky dobre, cvičenie vám pravdepodobne nepomôže. Preto si doprajte aj dni oddychu. Regenerácia svalov je veľmi potrebná v celom procese budovania svalov. 

Praktický tip: Medzi intenzívnymi tréningami by ste si mali dopriať aspoň jeden deň oddychu. Vaše svaly tak stihnú zregenerovať a narásť. 

Začínate s cvičením vo fitness centre Na toto nezabúdajteb

S nikým sa neporovnávajte

Ak začnete cvičiť, určite nepočítajte s tým, že budete mať do týždňa ,,vysekané“ brucho tehličkami. Je to dlhodobý proces, ktorý si vyžaduje veľa cvičenia a dodržiavania zdravého životného štýlu. Určite sa však neporovnávajte s ostatnými. Zamerajte sa vždy na svoje vlastné ciele a postupujte podľa svojho tempa. Každý z nás má totiž iný metabolizmus a spaľovanie tukov je u každého rôzne. 

Veríme, že s pomalým nástup si cvičenie vo fitness centre obľúbite. Nezabúdajte na užívanie potrebných výživových doplnkov, ktoré sú dôležité v celom procese za vašimi cieľmi.