Túžite po jemných chodidlách? Takto ich dosiahnete!

Leto je obdobie, kedy každý z nás túži po jemných chodidlách. V teplých dňoch ich totiž odhaľujeme čoraz viac, nakoľko nosíme sandále, šľapky a na pláži ideme často naboso. Suché chodidlá nikto svetu nechce ukazovať, preto vám prinášame praktické tipy, ako na jemné chodidlá. 

Áno, je to možné! Aj zo suchých chodidiel môžete spraviť veľmi jemné na dotyk a krásne na pohľad. Všetko to spočíva v správnej starostlivosti a používania správnych produktov. Množstvo prípravkov totiž pokožku skôr vysušujú a presne to nie je cieľom. Preto vám prinášame praktické tipy, ktoré môžete využiť na ceste za jemnými chodidlami. Tie totiž môžete dosiahnuť pri správnej starostlivosti za pár týždňov až mesiacov. 

Hydratácie nikdy nie je dosť

Chcete mať jemné a krásne chodidlá? V tom prípade ich budete musieť pravidelne hydratovať. Môžete tak urobiť prostredníctvom hydratačného krému na chodidlá. Ak máte popraskanú alebo zhrubnutú pokožku, neváhajte použiť aj Glycerínbezfarebnú kvapalinu rastlinného pôvodu. Tento prípravok tiež slúžiť ako zvlhčovadlo pokožky a používa sa pri výrobe krémov, tonerov, pleťových vôd, gélov či leskov na pery. 

Túžite po jemných chodidlách Takto ich dosiahnetea

Nezabúdajte: Hydratačný krém na chodidlá by ste mali používať každý deň. Vždy večer po sprche. Uvidíte, že po pár týždňoch budú vaše chodidlá na nepoznanie. Samozrejme, v tom najlepšom slova zmysle. 

Používajte pilník na päty

Pilníky na päty sú vyrobené tak, aby ste pomocou nich dokázali jemne a zároveň účinne odstrániť odumretú pokožku, predovšetkým na pätách. V tejto oblasti je najčastejšie aj stvrdnutá pokožka, nakoľko je často zaťažená tlakom alebo nevhodnou obuvou v spojitosti s trením. Pilníkovať päty by ste si mali aspoň raz za týždeň. Ideálne je, keď si jeden v týždni nájdete čas na starostlivosť o chodidlá – použijete pilník, hydratačnú masku alebo kúpeľ na ich hydratáciu. 

Praktický tip: Pokiaľ si nechcete pilníkovať päty klasickým pilníkom, v ponuke už nájdete aj elektrické pätové pilníky, ktoré sú vysoko účinné a odstránia vám odumretú pokožku efektívnejšie. 

Doprajte svojim chodidlám relax

Nohy vás po celé dni nosia, musia čeliť rôznym nepriaznivým podmienkam a faktorom. Ak sa im chcete odvďačiť, doprajte im aspoň trochu relaxu. Pripravte si kúpeľ na chodidlá. Môžete si napustiť teplú vodu do nádoby na to určenej a pridať, napríklad, himalájsku soľ, ktorá je priamo určená do kúpeľa. Vďaka kúpeľu sa na vašich chodidlách pokožka zmäkčí a pri pilníkovaní vám pôjde odumretá koža preč ľahšie. 

 

 

Nezabudnite si po každom kúpeli na nohy natrieť chodidlá hydratačným krémom. Chodidlám tiež môžete dopriať raz za čas masáž. Použite špeciálne oleje a krémy, ktoré sú určené na masáž chodidiel. Prípadne môžete poprosiť o túto službu aj svojho partnera a spojíte tak príjemné s užitočným. 

Používajte bavlnené ponožky

Záleží na tom, čo máte obuté. Predovšetkým na ponožkách, ktoré sú v prvom kontakte s vašimi chodidlami. Používajte preto bavlnené ponožky, ktoré prirodzene udržiavajú pokožku na chodidlách jemnú a nie suchú alebo popraskanú. Preto uprednostnite tento typ ponožiek, no a v lete je pochopiteľne lepšie, keď nosíte sandále alebo šľapky naboso. Vaša pokožka tak bude dýchať a aj vy sa budete cítiť komfortnejšie počas horúčav. 

Túžite po jemných chodidlách Takto ich dosiahneteb

V tomto prípade by ste si mala dať záležať aj na výbere obuvi. Je dôležité, aby vám sadla, aby ste sa v nej cítili maximálne komfortne. Pokiaľ je to možné, vyhnite sa dlhému noseniu topánok na opätkoch, ktoré vám môžu spôsobiť nepríjemné otlaky a bolesť. 

Ak máte práve suchú pokožku na chodidlách, nezúfajte. Do pár týždňov ju môžete mať jemnú ako obláčik! Pokiaľ si neviete dať so správnou starostlivosťou rady, obráťte sa na pedikérku, ktorá sa o vaše chodidlá profesionálne postará.