Relax vďaka aromatickým sviečkam? Doprajte si ho aj počas jesene!

Čo pre vás znamená jeseň? Popadané lístie zo stromov, skrátené dni či klesajúce teploty? Aj napriek tomu, že ide o obľúbené obdobie mnohých ľudí, veľkej časti populácie práve na jeseň začínajú aj depresie. Predsa len, čoraz viac sa objavuje nepriaznivé počasie, ktoré môže na ľudí vplývať negatívne.

Depresia sa najčastejšie prejavuje pocitmi bezmocnosti a beznádeje, stratou energiu, problémami so sústredením, zhoršenou kvalitou spánku a mnohými ďalšími, primárne nepríjemnými prejavmi. Tento stav sa podľa štatistík najviac objavuje počas jesene. Ak sa mu však chcete úspešne vyhnúť, máme pre vás niekoľko praktických tipov, čo robiť. Jedným z kľúčových bodov úspechu je zaslúžený relax. 

Vytvorte si príjemnú atmosféru

Bez ohľadu na to, aký deň máte za sebou a koľko povinností musíte vyriešiť, vytvorte si v domácnosti príjemnú atmosféru. K tomu vám môžu dopomôcť aromaterapeutické sviečky, ktoré dokážu zlepšiť náladu a ovplyvniť celkovú psychickú pohodu. V našej ponuke nájdete sviečky rôznych zaujímavých vôní. Napríklad, vône ruže, vanilky, čerstvého ľanu, jazmínu či bieleho čaju a mnohých ďalších. Vyberiete si rozhodne každý!  

Relax vďaka aromatickým sviečkam Doprajte si ho aj počas jesenea

Prečo aromaterapeutické sviečky?

Hovoríte si, že však zapáliť si môžete akúkoľvek sviečku, prečo by ste mali siahnuť práve po aromaterapeutickej? Nuž, dôvodov je v tomto prípade hneď niekoľko. V prvom rade ide o skvelý nástroj na uvoľnenie napätia, povzbudenie a zlepšenie sústredenia či koncentrácie. Aromatické sviečky v sebe zahŕňajú špeciálne vône, ktoré dokážu pozitívne ovplyvniť aj všetky zmysly. Okrem iného, vedeli ste, že len samotné zapálenie sviečky môže mať priaznivý psychologický účinok? Hovorí sa, že táto činnosť dokáže vytvoriť pocit pokoja a bezpečia. 

 

 

S pohybom nezaháľajte

Možno to bude znieť otrepane, no pohyb je skutočne liekom na všetko. Preto ho nepodceňujte ani počas jesene. Skúste vykonať každý deň fyzickú aktivitu podľa vlastného výber a aspoň po dobu 30 minút. Možno sa vám často nebude chcieť. Hlavne, keď bude vonku upršané počasie, no keď k vám dorazia tie endorfíny po tréningu, budete šťastní, že ste išli do toho. Depresia sa vám pri pravidelnom pohybe bude rozhodne oblúkom vyhýbať. 

Doprajte si čas pre seba

Niekedy je jednoducho dobré spomaliť a nachvíľu možno prestať myslieť na všetky starosti či povinnosti. Preto si každý deň doprajte čas pre seba. Môžete si večer zapáliť spomínanú aromatickú sviečku, pripraviť si čaj, obľúbené jedlo a prečítať si dobrú knihu. Samozrejme, môžete vykonávať akúkoľvek aktivitu, ktorá vás napĺňa a robí šťastnými. Či už je to maľovanie, počúvanie hudby, pozeranie televízie, horúci kúpeľ, vyšívanie alebo čokoľvek iné, je dôležité to vykonávať pravidelne, počas celého roka. Načerpáte vďaka tomu množstvo novej energie a depresii sa tak úspešne vyhnete. 

Relax vďaka aromatickým sviečkam Doprajte si ho aj počas jeseneb

Choďte za svojimi cieľmi

Je dôležité, aby ste mali v živote sny a ciele, ktoré chcete dosiahnuť. Nezáleží na tom, aké veľké sú, je dôležité si ich postupne plniť a svoju myseľ venovať práve im. Nebudete tak mať čas myslieť na negatívne veci a je veľká šanca, že depresii sa úspešne vyhnete. Samozrejme, nie je zlé mať občas negatívnu náladu, keď to tak cítite. Vypustite zo seba jednoducho všetky emócie, avšak nedajte sa pohltiť negativizmom. Ten totiž často vedie ku vzniku depresii. Preto sa za každých okolností snažte myslieť pozitívne a uvidíte, že zrazu bude svet opäť o čosi krajší. 

Vyhnúť sa depresii počas pochmúrneho počasia môže byť pre vás náročnou úlohou, avšak vďaka našim odporúčaniam to určite bez problémov zvládnete. Nezabúdajte nájsť rovnováhu medzi starostlivosťou o vaše telo a myseľ. 

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: