Podporte rast vlasov prírodnou cestou: Ako na to?

Vlasy sú našou korunou krásy. Aj preto nám tak veľmi záleží na ich raste. Samozrejme, niektorí ľudia chcú mať neustále krátke vlasy a iní sa zase nevedia dočkať toho, kedy ich budú mať konečne dlhé. Čo však v prípade, ak sa to nedarí? 

Viaceré štúdie hovoria o tom, že vlasy rastú v priemere 1 – 1,5 cm za mesiac. Ak si však na sebe všímate, že máte stále rovnakú dĺžku vlasov a dlhé vlasy sa vám nedarí dosiahnuť ani po niekoľkých rokoch, určite bude niekde problém, ktorý je potrebné nájsť a vyriešiť ho. Čo však najčastejšie stojí za spomaleným rastom vlasov? 

Najčastejšie príčiny nerastu vlasov

Hormonálne zmeny, stres či nedostatočná výživa. To všetko môže zohrávať dôležitú úlohu pri neraste vlasov. Príčinou je tiež u mnohých ľudí genetická predispozícia. Niektorí ľudia majú jednoducho prirodzene rýchlejší rast vlasov a iní zase pomalší. 

Čo sa týka výživy, pokiaľ máte v tele nedostatok esenciálnych živín, ako sú vitamíny, minerály či bielkoviny, to všetko môže negatívnym spôsobom ovplyvniť rast vašich vlasov. Spomalený rast vlasov je tiež charakteristický u ľudí v pokročilom veku, prípadne u tých, ktorí si často upravujú vlasy žehličkou alebo fénom. 

Podporte rast vlasov prírodnou cestou Ako na toa

Nezabúdajte: Hovorí sa, že na rast vlasov pomáha aj podstrihnutie. V skutočnosti však nemá na rast žiadny vplyv. Podstrihnutie sa odporúča len kvôli rozštiepeným končekom alebo polámaným vlasom.

Čo robiť pre rýchlejší rast vlasov?

Pokiaľ túžite po dlhších vlasov, ich rast môžete ovplyvniť aj vy sami. Nejde pritom o nič náročné, čo by ste nezvládli. Dôležité je však myslieť na to, že všetky odporúčania musíte dodržiavať dlhšiu dobu. Vlasy vám zázrakom nezačnú rásť zo dňa na deň, nakoľko ich potrebné vyživiť neustále. Aby sme vám to uľahčili, prinášame vám niekoľko tipov, ktoré vám pri raste vlasov rozhodne pomôžu. 

 

 

Myslite na zdravú stravu

Nezabúdajte, že vlasy netreba vyživiť len zvonku, ale hlavne zvnútra. Dôležitý je dostatočný prísun vitamínov, minerálov a živín. Uprednostnite preto stravu, ktorá je bohatá na tieto zložky. Pre rýchlejší rast vlasov sa odporúča zvýšiť príjem bielkovín, teda konzumovať viac mäsa, rýb, vajec, ale aj strukovín či mliečnych výrobkov. 

Veľmi odporúčané sú aj omega 3 – mastné kyseliny. Ide totiž o zdravé tuky, ktoré podporujú zdravie pokožky hlavy a vlasových folikulov. V tomto prípade ide hlavne o lososa, makrelu, sardinky alebo vlašské orechy

Nezabúdajte: Okrem zdravej stravy je dôležité dodržiavať aj pravidelný pitný režim. Preto odporúčame denne vypiť aspoň 1,5 – 2 litre čistej vody. 

Doplnky do vlasov

Samozrejme, to, v akom stave sú vaše vlasy závisí aj od toho, aké prípravky používate. Čoraz viac idú do popredia prírodné produkty, ktoré majú minimálne riziko poškodenia vlasov. Skvelým riešením je produkt Nanovitae Body Perfection. Ide o zmes rastlinných olejov, ktorá je vhodná nielen na vlasovú, ale aj celotelovú masáž. Toto sérum neobsahuje žiadne syntetické konzervanty alebo farbivá. V jeho zložení nájdete výlučne prírodné látky, ako napríklad hroznový, mandľový, malinový alebo arganový olej. Tento produkt môžete použiť ako vlasový zábal na podporu rastu vlasov. Odporúča sa ho aplikovať aspoň dvakrát za týždeň. 

Podporte rast vlasov prírodnou cestou Ako na tob

Doprajte si kvalitný spánok

Nie nadarmo sa hovorí, že spánok je liek na všetko. Ak trpíte nespavosťou, odzrkadliť sa to môže na zhoršení vášho duševného zdravia, a to vedie k spomaleniu rastu vlasov, prípadne ich vypadávaniu. Preto si doprajte každý deň aspoň 8 – hodinový plnohodnotný spánok. Nie je dôležitá len dĺžka spánku, ale aj to, ako spíte, teda na akých obliečkach. Odporúča sa použiť saténové obliečky, nakoľko tie s drsným povrchom môžu spôsobiť nežiadúce trenie, pri ktorom sa vlasy ľahko zamotajú a poškodia.