Káva Reishi a jej prínosy: Je vhodnou alternatívou klasickej kávy?

Mnohé štúdie ukazujú, že káva nie je úplne vhodným nápojom. Aj napriek tomu, že dokáže dodať energiu, dodá ju len na pár hodín a príliš veľa kofeínu skôr organizmu uškodí. Preto ľudia hľadajú vhodné alternatívy. Jednou z nich je aj káva Reishi. 

Reishi je liečivá huba, ktorá sa dostáva neustále do popredia. Vyrábajú sa z nej rôzne výživové doplnky a po novom už aj káva. Vďaka obsahu vysoko účinných vlastností prináša na organizmus skutočne blahodarne vlastnosti, ktoré zaručene oceníte. Prečo Reishi káva tou správnou voľbou a aké benefity prináša? 

Zachovaná tradičná chuť kávy

Ak sa rozhodnete pre túto alternatívu klasickej kávy, skvelým riešením je Superstrava Super Reishi Coffee Upgraded. Ide o nápoj, ktorý v sebe spája nezameniteľnú chuť instantnej kávy v kombinácii s Reishi hubou a inulínom. Preto, ak ste milovníkmi klasickej kávy a máte obavy z toho, že Reishi káva nebude chutiť ako tento tradičný nápoj, nemajte žiadny strach. Chuť kávy je zachovaná a takmer ani nerozoznáte rozdiel. 

Káva Reishi a jej prínosy Je vhodnou alternatívou klasickej kávya

Obsah inulínu a jeho benefity

Inulín – rozpustná vláknina z čakanky prináša viacero výhod. Keďže je obsiahnutá v Reishi káve, je o nej známe, že dokáže podporiť tráviace funkcie a prispieva k celkovému lepšiemu vstrebávaniu živín. Medzi ďalšie benefity patrí aj skutočnosť, že dokáže udržiavať normálnu hladinu cukru v krvi, podporiť zdravú črevnú mikroflóru a zlepšiť celkovú tráviacu pohodu. 

Preto, ak máte akékoľvek problémy s trávením, Reishi káva vám aj v tomto smere pomôže. O klasickej káve je totiž všeobecne známe, že vzbudzuje preháňanie. Pri Reishi káve sa vám to nestane. 

 

 

Posilňuje imunitný systém

Ak budete piť Reishi kávu pravidelne, môže dôjsť aj k posilneniu vášho imunitného systému. Budete tak mať vyššiu ochranu pred nakazením bežnými chorobami. V prípade ich nákazy budete celý priebeh zvládať výrazne ľahšie. Reishi káva tak predstavuje aj veľmi dobrú prevenciu voči chorobám rôzneho druhu. 

Dodá vám energiu na celý deň 

Veľké množstvo kofeínu nie je potrebné na to, aby ste mali z nápoja dostatok energie. Aj Reishi káva obsahuje kofeín, ale vo výrazne menšej dávke v porovnaní s klasickou kávou. Pokiaľ vás trápi únava a nechce sa vám nič robiť, je ten správny čas na doplnenie energie. Tú môžete doplniť aj vďaka nápoju Reishi káva. Tá vám dodá energiu na celý deň, zvýši celkovú produktivitu a koncentráciu. Piť Reishi kávu na pravidelnej báze sa jednoducho oplatí. 

Zbaví vás škodlivých látok

Vedeli ste o tom, že huba Reishi obsahuje desiatky antioxidantov? To platí aj pre kávu Reishi, ktorá prirodzene zabezpečí ochranu organizmu pred voľnými radikálmi a oxidačným stresom. To všetko prispieva k lepšiemu zdraviu pokožku a celkovému spomaleniu starnutia. Reishi káva sa tak často používa aj na akúsi ,,očistu tela“, kedy sa máte potrebu zbaviť škodlivých a toxických látok, ktorým ste každodenne vystavovaní. 

Káva Reishi a jej prínosy Je vhodnou alternatívou klasickej kávyab

Výsledky už po prvej šálke?

Mnohí ľudia sa zvyknú pýtať, po akej dobe uvidia účinky na vlastnom tele po vypití Reishi kávy. V tomto prípade vás rozhodne potešíme. Prvé výsledky totiž môžete na sebe vidieť už po prvej šálke. Samozrejme, benefity, ako je dodanie energie, zlepšenie trávenia a posilnenie imunitného systému, tie sa dostavia pri pravidelnom, aspoň niekoľko mesačnom užívaní. 

Nezabúdajte: Odporúčané dávkovanie Reishi kávy neodporúčame prekročiť. Denne by sa mali vypiť maximálne 3 šálky, avšak všetko záleží od konkrétnej značky a druhu tohto nápoja. 

Reishi káva je zaujímavou alternatívou klasickej kávy a vďaka jej spektru benefitov vás očarí už po prvom dúšku. Ak hľadáte zaujímavý spôsob, ako obohatiť svoj každodenný rituál, tento nápoj je správnym riešením.