Hľadáte kvalitný kolagén pre zlepšenie zdravia? Na tieto faktory pri výbere prihliadajte!

Ach ten kolagén…aj vy o ňom počúvate z každej strany? Trend spojený s kolagénmi sa rozmohol za posledné roky veľmi rýchlo. Často však ide skôr o marketingový ťah a prilákanie zákazníkov. 

Kolagén - najviac zastúpená bielkovina v ľudskom tele. Má nenahraditeľnú úlohu, nakoľko sa podieľa na správnom fungovaní kostí, svalov, šliach, väzov či kože. Mnohé odborné štúdie hovoria o tom, že kolagén má aj ochrannú funkciu mnohých orgánov, zároveň spája bunky po celom tele a dokopy existuje až 16 rôznych typov kolagénu, pričom každý z nich má inú štruktúru a funkciu. 

Po 25. roku života však prirodzená produkcia kolagénu klesá. Dokonca, nielen produkcia, ale aj kvalita vyprodukovaného kolagénu. Túto látku môžete do tela doplniť vďaka strave, v ktorej je obsiahnutá, prípadne prostredníctvom výživových doplnkov s obsahom kolagénu.

Výber kolagénu nemusí byť jednoduchý

Pokiaľ si chcete vybrať efektívny a kvalitný kolagén mali by ste prihliadať na dôležité faktory pri výbere. Preto vám prinášame praktické rady a tipy, ktorými sa pri kúpe môžete riadiť. Nezabúdajte, že vždy je dôležité prihliadať hlavne na kvalitu jednotlivých produktov. Pokiaľ je nejaký produkt propagovaný influencermi na sociálnych sieťach, nemusí byť tak účinný. Predsa len, ide len o jednu z mnohých foriem reklám. Referencie sú síce dôležité, no viac by ste mali prihliadať na celkové prevedenie, zloženie a účinky kolagénu. 

Hľadáte kvalitný kolagén pre zlepšenie zdravia Na tieto faktory pri výbere prihliadajteb

Náš tip - Superstrava Collagen Coffee

Chcete kolagén zaradiť do svojej každodennej rutiny? Vyskúšajte produkt Superstrava Collagen Coffee. Kombinuje v sebe tie najlepšie účinky kávy spolu s kolagénom. Ide o kolagénovú kávu, s ktorou môžete spustiť dokonalý štart do dňa. Budete mať energiu na celý deň a zároveň dodané aj všetky potrebné živiny. Medzi hlavné benefity tohto produktu patrí zlepšenie trávenia, výživa pokožky, nechtov a vlasov či posilnenie zdravia pečene. 

Praktický tip: Denne odporúčame vypiť maximálne 3 porcie kolagénovej kávy. Dávkovanie je veľmi jednoduché. 1 kopcovú čajovú lyžičku zalejte 150 ml max. 80°C vody. A hotovo! Skvelý nápoj je na svete. 

 

 

Na forme kolagénu záleží 

Kolagén sa vyrába vo viacerých formách. Môže ísť o kapsule, prášok, tablety alebo tekutinu. Každá z týchto foriem má svoje výhody a je na vašom zvážení, ktorý kolagén si vyberiete. Obľúbená je forma prášku, nakoľko ten sa môže pridať do obľúbených jedál alebo nápojov. Kapsuly a tablety sa považujú za menej obľúbené formy kolagénu, nakoľko ľudí ,,otravuje” prehĺtať výživové doplnky. Takáto forma je tiež veľmi účinná, nakoľko si v sebe zachováva všetky prospešné látky v prirodzenej podobe. 

Je zloženie kolagénu kľúčové?

Určite áno! Vo všeobecnosti platí, že kolagén môže byť získaný z rôznych zdrojov. Napríklad, z rýb, hovädzieho alebo bravčového mäsa. Hydrolizovaný rybací kolagén sa považuje za najviac účinný a je obsiahnutý aj v produkte Superstrava Collagen Coffee. Aj to je jeden z dôvodov, prečo je tento kolagénový prípravok tak účinný a prináša dlhodobé výsledky. Vyberte si preto vždy kvalitný kolagén, ktorý je z overených zdrojov. Tie by mali garantovať čistotu a vysokú účinnosť či efektivitu.

Hľadáte kvalitný kolagén pre zlepšenie zdravia Na tieto faktory pri výbere prihliadajtec

Prídavné látky v produkte

Ak produkt obsahuje kolagén, obsahuje aj iné, prídavné látky. Ak vám ide o účinnosť produktu, mali by ste prihliadať aj na tie. Produkt Superstrava Collagen Coffee obsahuje hydrolyzovaného rybacieho kolagénu aj instantnú kávu a účinnú rozpustnú vlákninu z čakanky - inulín. Niektoré produkty s obsahom kolagénu však môžu v sebe zahŕňať aj umelé sladidlá, príchute alebo iné prísady. 

Nezabúdajte: Ak chcete zažiť čo najlepšie účinky kolagénu na vlastnej koži, užívajte ho v kombinácii s vitamínom C. O ňom je totiž známe, že zabezpečuje lepšie vstrebávanie kolagénu do organizmu. Niektoré kolagénové produkty prirodzene obsahujú aj vitamín C, no niektoré nie. Preto ho odporúčame samostatne dokúpiť.