Čo spôsobuje starnutie pokožky a ako ho efektívne spomaliť? Poznáme riešenie!

Rýchle starnutie pokožky – to je proces, s ktorým sa nikto z nás stretnúť nechce. Samozrejme, ide o prirodzený jav, ktorý však my vieme efektívne spomaliť. Existuje viacero spôsobov, ako na to. My vám predstavíme tie najviac účinné! 

Po 25. roku života dochádza k prirodzenému úbytku kolagénu v pokožke. To sa začne prejavovať na vyššej tvorbe vrások, nižšej elasticite pokožky a na rôznych kožných problémoch. Neskôr začne aj starnutie pokožky, ktoré nie je spôsobené len pribúdajúcim vekom, ale aj viacerými faktormi. Čo patrí medzi hlavné príčiny rýchleho starnutia pokožky?

Genetická predispozícia

Genetika hrá dôležitú úlohu aj pri starnutí pleti. Hovorí totiž o tom, ako rýchlo a akým spôsobom bude naša pokožka starnúť. To znamená, že niektorí ľudia majú prirodzene odolnejšiu pleť voči nepriaznivým vplyvom, iní sú zase náchylnejší na tvorbu vrások, čo sa neskôr prejaví na postupnom ochabovaní kože.

Čo spôsobuje starnutie pokožky a ako ho efektívne spomaliť Poznáme riešeniea

UV žiarenie

Ak sa budete dlhodobo vystavovať slnku, môže to viesť k fotostarnutiu pokožky. Práve slnko sa totiž považuje za najčastejší dôvod rýchleho starnutia pokožky. Preukáže sa to na tvorbe vrások, pigmentových škvŕn či strate pružnosti pokožky. Okrem iného, je tiež známe, že UV žiarenie prirodzene poškodzuje aj kolagén a elastín v pokožke. To všetko vedie k predčasnému starnutiu. 

Ako chrániť pleť pred starnutím?

S pribúdajúcim vekom starne prirodzene aj pleť, avšak vôbec nemusí tak rýchlo. Existuje viacero účinných metód, ako starnutie pleti spomaliť. Dôležité je však všetky odporúčania dodržiavať dlhodobo, aby ste na sebe mohli vidieť efektívne výsledky. O ktoré ide? 

Na životnom štýle záleží

Nezdravý životný štýl – fajčenie, konzumácia alkoholu, nedostatok spánku...to všetko sa môže odzrkadliť na zhoršenom stave vašej pleti. Všetky tieto faktory nezdravého životného štýlu totiž vedú k zápalu v tele, ktorý poškodzuje kožné bunky, a to spôsobuje zníženie ich schopnosti regenerácie. 

Preto sa zamerajte na dodržiavanie zdravej stravy, ktorá je bohatá na vitamíny a minerály. Nepodceňujte pravidelný pohyb, pite dostatok vody a eliminujte stres či napätie. To všetko pomáha k zdravej a mladistvo vyzerajúcej pleti aj v pokročilom veku.

Mastichový olej, ktorý udržiava zdravú pokožku

Esenciálny olej Masticha je vyrobený zo stromu Pistacia Lentiscus. Ten rastie priamo na gréckom ostrove CHIOS. Má všestranné využitie, nakoľko slúži aj na ošetrenie pokožky, tváre a vlasov. Pomáha pri starnutí pokožky, jej regenerácii, akné, odreninách, ranách a často sa používa aj na ošetrenie metličkových žiliek alebo pokožky po holení. 

 

 

Veľký význam má pri starnutí pokožky. Nakoľko obsahuje výlučne prírodné zložky, udržiava pokožku zdravú, vitálnu, pružnú a bez známok starnutia. Esenciálny olej Masticha je vyrobený priamo na Slovensku a je hodnotený veľmi pozitívne. 

Prvoradá je starostlivosť o pleť

Pokiaľ sa nebudete poctivo starať o svoju pleť, nebude vyzerať tak, ako by ste si predstavovali. Nepotrebujete teraz kvôli tomu každý deň realizovať 10 – krokovú skincare. Postačí len pár vybraných produktov, ktoré sú vysoko kvalitné a ktoré vám zabezpečia hydratáciu pleti, jej regeneráciu a ochranu pred nepriaznivými vplyvmi. 

Čo spôsobuje starnutie pokožky a ako ho efektívne spomaliť Poznáme riešenieb

Neviete, aké produkty používať? V tomto prípade je najlepšie zájsť na kozmetickú procedúru a porozprávať sa priamo s odborníkom o tom, ktoré produkty potrebujete a tiež ako ich správne užívať. 

Spomalenie starnutia pokožky je možné! Pravidelná starostlivosť o pleť, zdravý životný štýl, používanie tých správnych a efektívnych výživových doplnkov. To všetko vedie k ochrane pokožky pred nepriaznivými faktormi a zlepšenie celkového vzhľadu pleti.