Ako vyhladiť vrásky na tvári? Vyskúšajte tieto tipy!

Vrásky sú prirodzenou súčasťou starnutia. Objavujú sa s pribúdajúcim vekom u každého z nás. Aj napriek tomu, že sa ich úplne odstrániť nedá, skvelým riešením je ich vyhladenie. 

Odborné štúdie ukazujú, že prvé vrásky sa na pokožke človeka začínajú objavovať po 25. roku života. Vznikajú v dôsledku zníženej elasticity pleti a nižšou produkciou kolagénu. Vo všeobecnosti platí, že vrásky vznikajú činnosťou kožných svalov a ich sťahovaním počas mimiky. 

Nezabúdajte: Vrásky sa najčastejšie objavujú v kútikoch pier, okolo očí alebo na čele. Existujú aj starecké vrásky, ktoré vznikajú postupným ochabnutím kože, ktoré spôsobuje pribúdajúci vek. 

Prečo vznikajú vrásky? 

Vrásky vznikajú z viacerých dôvodov. Najčastejšou príčinou je však samotné starnutie. S pribúdajúcim vekom sa totiž prirodzene znižuje množstvo kolagénu. Vplyvom toho sa stráca aj elasticita a pevnosti kože. To všetko vedie ku vzniku vrások na pokožke. Vedeli ste však o tom, že za jednu z najčastejších dôvodov sa považuje aj priame slnečné žiarenie? Aj to je dôvod, prečo by ste SPF ochranu nemali vynechávať počas celého roka. Nadmerné vystavovanie slnečnému žiareniu totiž môže spôsobiť hlboké vrásky, pigmentové škvrny či ochabnutie pleti. 

Častým dôvodom je aj nesprávna starostlivosť o pleť. Preto by ste mali prihliadať hlavne na dôkladné čistenie pleti, a to každé ráno a večer. Tiež prihliadajte na produkty, ktoré používate. Odporúčame vám používať také, ktoré majú v zložení hlavne prírodné látky. 

Ako vyhladiť vrásky na tvári Vyskúšajte tieto tipya

Praktický tip: Ak túžite po pleti bez vrások a neviete si dať rady so správnou starostlivosťou, odporúčame vám navštíviť kozmetičku. Odborník v tejto oblasti vám predsa len bude vedieť najlepšie poradiť, aké produkty by ste mali používať a ako sa správne starať o pleť. 

Ako predísť vzniku vrások? 

Napriek tomu, že vrásky sú našou prirodzenou súčasťou, vďaka našim odporúčaniam im budete vedieť efektívne predísť a ľahko ich vyhladiť. Nezabúdajte, že keď zaradíte naše odporúčania do vašej rutiny, mali by ste ich dodržiavať pravidelne a po dlhšiu dobu. Až tak sa objavia na vašej pleti prvé výsledky. 

Vždy sa chráňte pred slnkom

Či už je leto alebo zima, SPF ochranu by ste mali mať vždy po ruke. UV žiarenie totiž patrí medzi hlavné príčiny predčasného starnutia pleti. Ak by bola vaša pokožka nadmerne vystavená slnečnému žiareniu, mohli by na nej vzniknúť pigmentové škvrny a hlboké vrásky. Aj keď je vonku zamračené, mali by ste používať opaľovací krém s vysokým ochranným faktorom, to znamená SPF 30 a viac. Odborníci odporúčajú používať ochranné krémy s SPF 50. 

Ako vyhladiť vrásky na tvári Vyskúšajte tieto tipyab

Doplňte do tela kolagén

Ak chcete dosiahnuť efektívne vyhladenie vrások, výživové doplnky sú rozhodne na mieste. Skvelým riešením je v tomto prípade Super Collagen Postbiotic. Ide o unikátny produkt, v ktorého zložení sa nachádza 7 aktívnych zložiek. Tie pôsobia vo vzájomnej synergii a dokážu podporiť nielen pokožku, ale aj vlasy, nechty či celkové zdravie. 

 

 

Super Collagen Postbiotic obsahuje hydrolyzovaný rybí kolagén, ktorý sa veľmi ľahko vstrebáva, podporuje obnovu pružnosti a pevnosti pokožky. Okrem iného, tento jedinečný produkt obsahuje aj kyselinu hyalurónovú, ktorá zabezpečuje hĺbkovú hydratáciu a rovnako aj mladistvý vzhľad. Super Collagen Postbiotic obsahuje aj vitamíny skupiny A, C a E či zinok. Tieto všetky zložky dokážu poskytnúť vašej pleti svieži a zdravý vzhľad. 

Kvalitný spánok na nezaplatenie

Ak sa chcete vyhnúť vráskam, ideálne je, aby ste dbali o regeneráciu. Počas spánku totiž dochádza k efektívnej obnove buniek a oprave tkanív. Nedostatok spánku vedie k únave pokožky a zvýšeniu rizika tvorby vrások. Preto si doprajte kvalitný spánok, aspoň po dobu 8 hodín denne. 

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: