Ako predísť hnačke na dovolenke? Týchto odporúčaní sa držte!

Dovolenka – čas na oddych, doplnenie energie a zábavu. Avšak, čo ak sa práve na nej vyskytnú tráviace ťažkosti? Aj keď ide o nepríjemnú komplikáciu, vy ju viete hravo zvládnuť a hlavne, efektívne jej predísť. Ako na to?

Tráviace ťažkosti, vrátane hnačky, vznikajú na dovolenke hlavne z dôvodu pitia kontaminovanej vody. Tá totiž môže byť v mnohých destináciách, ani na to nemusíte byť upozornení. Tiež sa takéto ťažkosti objavujú zo stravy, nakoľko vieme, že môže byť v dovolenkových destináciách pestrá a vy budete chcieť ochutnať domácu stravu, čo je pochopiteľné. Ako tráviacim ťažkostiam na dovolenke predísť? My poznáme odpoveď!

Pite len balenú vodu

Vsaďte všetko na istotu a na dovolenke pite len balenú vodu. Tiež si však dávajte pozor na to, keď si budete chcieť dať v reštaurácii nápoj s ľadom. Ľad totiž môže pochádzať práve z kontaminovanej vody. Odporúčame vám tiež používať balenú vodu aj na čistenie zubov, pokiaľ chcete mať skutočne istotu, že sa z vody nenakazíte.

Ako predísť hnačke na dovolenke Týchto odporúčaní sa držtea

Dodržiavajte hygienu

Správne si umývať ruky nás síce učia už v škôlke, no aj dospelí ľudia na to často zabúdajú. Ak chcete predísť infekcii a hnačke, umývajte si často a dôkladne ruky. Vždy používajte mydlo, prípadne dezinfekčný prostriedok. Tiež na to myslite po ceste metrom, električkou alebo autobusom. Predtým, než sa pôjdete najesť. 

Doplnok stravy na prevenciu

Každý deň by ste mali prijať určité množstvo vitamínov a vlákniny. Avšak, ak viete, že v strave až tak veľa týchto zložiek nemáte, je čas siahnuť po efektívnom výživovom doplnku. My odporúčame doplnok stravy Superstrava SUPER BIOTIC Forest fruit. Ide o bylinný sirup, ktorý obsahuje viac ako 600 miliónov probiotických baktérií. Ich úlohou je harmonizovať črevnú mikroflóru a posilniť celkový imunitný systém. 

Tento sirup sa odporúča používať aj ako pomoc pri zábrane výskytu črevných porúch, vrátane hnačiek, zápchy, plynatosti či iných tráviacich ťažkostí. Výhodou je, že doplnok stravy SUPER BIOTIC Forest fruit môžu užívať deti od 3 rokov. Denne sa odporúča užiť 10 – 15 ml sirupu a rozriediť ho v 100 ml vody, prípadne v nápoji podľa vlastných preferencií. 

 

 

Pozor na stravu

Je pochopiteľné, že ak ste na dovolenke, chcete vyskúšať čo najviac domácej stravy. Dávajte si však na to pozor, nakoľko vaše črevá na príliš veľké experimentovanie so stravu nemusia byť zvyknuté a môžu zareagovať hnačkou. Zamerajte sa vždy na overené reštaurácie a radšej si za jedlo priplaťte, nakoľko cena často hovorí aj o celkovej kvalite prevedenia. Vyhýbajte sa nedostatočne prepečenému mäsu a surovým morským plodom, nakoľko môžu obsahovať škodlivé baktérie. 

Zoberte si so sebou lieky

Na každej dovolenke by ste so sebou mali mať ,,lekárničku prvej pomoci“. Teda lieky, ktoré bežne užívate, ale aj také, ktoré sa môžu vyskytnúť v prípade neočakávanej zdravotnej komplikácie. Určite by ste tak so sebou mali mať lieky na bolesť hlavy, zníženie teploty, ale aj základné lieky proti hnačke, ktoré vám zaberajú. Skvelým riešením je aj aktívne uhlie. 

Ako predísť hnačke na dovolenke Týchto odporúčaní sa držteb

Pite dostatok tekutín

Hlavne počas horúčav by ste mali dodržiavať pitný režim, nakoľko sa telo dokáže veľmi rýchlo dehydratovať a dochádza tak ku strate tekutín, aj v dôsledku zvýšeného potenia. Ak už máte tráviace problémy, napríklad v podobe hnačky, vaše telo tak prichádza o množstvo tekutín a minerálov. 

Tráviace ťažkosti na dovolenke síce nie sú príjemné, ale dobrou správou je, že sa im dá bezpečne predísť a efektívne s nimi bojovať. Nezabúdajte preventívne užívať probiotiká, ktoré prirodzene podporia vašu črevnú mikroflóru. Užite si vďaka našim odporúčaniam dovolenku bez ťažkostí!