Ako posilniť imunitný systém, počas jesene? Týchto odporúčaní sa držte!

Počas jesene je veľmi časté chladnejšie počasie, ale aj výkyvy teplôt, ktoré nepôsobia dobre na imunitný systém. Ak je oslabený, môže u človeka veľmi rýchlo vzniknúť infekcia. Ako sa jej vyhnúť počas jesene? 

Podpora imunitného systému je veľmi žiadúca. Ide totiž o komplexný mechanizmus, ktorý dokáže organizmus chrániť pred patogénmi, medzi ktoré patria baktérie, vírusy alebo parazity. Existujú dva hlavné typy imunity. Môže ísť o vrodenú alebo získanú imunitu. Vrodená imunita je obranná línia, ktorá reaguje okamžite po napadnutí organizmu. Získaná imunita sa zase vyvíja postupne počas života, na základe viacerých faktorov. 

Takto vyzerá oslabená imunita

Ako si môžete predstaviť oslabenú imunitu? Vo všeobecnosti ide o stav, kedy telo nie je schopné adekvátne reagovať na infekcie. Prejavuje sa častejšou chorľavosťou, horším priebehom ochorenia a zvýšenou náchylnosťou na infekciu. Medzi hlavné faktory, ktoré sa podieľajú na oslabenej imunite patrí nedostatok spánku, nízka fyzická aktivita, stres či chronické ochorenia. 

Ako posilniť imunitný systém, počas jesene Týchto odporúčaní sa držteb

Cez jeseň je častejšia vyššia vlhkosť, ktorá vedie k šíreniu sezónnych ochorení. Aj to je dôvod, prečo sú počas jesene infekcie častejšie a o to viac by ste mali zvážiť posilnenie svojho imunitného systému. 

Sila výživových doplnkov

V dnešnej dobe existuje celé spektrum výživových doplnkov, ktoré sú určené na posilnenie imunitného systému. Pri ich výbere sa však zamerajte hlavne na zloženie, benefity, ale aj referencie a reálne skúsenosti ľudí s daným produktom. Ak chcete podporiť imunitný systém čo najefektívnejšie, skvelým riešením je výživový doplnok Superstrava Super Immunity Support. V jeho zložení sa nachádza ďumbier lekársky, goji, acerola, citrónová šťava, ruža šípová a kurkuma dlhá či mnoho ďalších účinných látok.

Príprava tohto výživového doplnku je veľmi jednoduchá. Stačí zmiešať 2 odmerky prípravku spolu s 200 ml prevarenej vody, avšak pozor, nie horúcej. Tento výživový doplnok môžete užívať v rámci prevencie, pokojne aj dvakrát denne. Dokonca, v prípade nákazy môžete zvýšiť dávku na 4 denne. 

Praktický tip: Ak vám je produkt Superstrava Super Immunity Support nedostatočne sladký, pokojne ho môžete osladiť medom. 

 

 

Živiny zo stravy

Počas jesene by ste mali do jedálnička zaradiť viac potravín, ktoré sú bohaté na vitamíny a minerály. Preferujte hlavne stravu, ktorá obsahuje dostatok vitamínu C, D, zinku a selénu. Ide o kľúčové zložky, ktorých hlavnou úlohou je podporiť imunitný systém. V jedálničku by ste rozhodne mali mať potraviny, ako je brokolica, cesnak, špenát, orechy, zázvor alebo citrusy. 

Nezabúdajte na dodržiavanie pitného režimu. Nakoľko sa cez jeseň zvykne ochladiť, môžete do dňa zaradiť aj viac čajov. Odporúčame piť hlavne bylinkové nesladené čaje, ktoré sú určené na podporu zdravia. Skvelým riešením sú čaje z byliniek, ako je ženšen, zázvor alebo  echinacea. Tieto bylinky sú známe vďaka vlastnostiam, ktoré podporujú imunitný systém. 

Ako posilniť imunitný systém, počas jesene Týchto odporúčaní sa držtec

Snažte sa redukovať stres

Máte toho veľa v práci, škole, prípadne máte ťažké obdobie vo vzťahu? To všetko môže byť sprevádzané zvýšeným stresom. Pokiaľ je to možné, snažte sa ho čo najviac eliminovať. Patrí totiž medzi najčastejšie faktory vzniku ochorení, vrátane infekcií počas jesene. Okrem iného, chronický stres prirodzene oslabuje celý imunitný systém. 

Dbajte o kvalitný spánok

Kvalitný spánok aspoň po dobu 8 hodín je dôležitý pre celkovú regeneráciu organizmu a tým pádom aj posilnenie imunitného systému. Naše telo totiž prirodzene produkuje imunitné bunky, ktorých cieľom je chrániť organizmus pred napadnutím patogénov. 

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: